Varna24.bg от Община Варна.  Първа копка“ за успешен старт на строително-монтажните

...
Varna24.bg от Община Варна.  Първа копка“ за успешен старт на строително-монтажните
Коментари Харесай

Откриват ремонтирания бул. Първи май в Аспарухово, започва ремонт на бул. Народни будители

Varna24.bg от Община Варна.  

" Първа копка “ за сполучлив старт на строително-монтажните работи на обект " Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул. " Народни будители " в сектора от ул. " Мара Тасева " до ул. " Нарва " и от ул. " Св.Св.Кирил и Методий " до ул. " Мара Тасева " в това число трасето на обръщача на МГТ по ул. " Св.Св.Кирил и Методий " -церемонията ще се състои на 28.08.2018 година от 14:00 ч. на адрес: бул. " Народни будители “, против ул. " Злетова “ – до спирката след пасарелката посока центъра на кв. " Аспарухово “;

" Откриване на обект “ " Основен ремонт на бул. " Първи май " в обсег от ул. " Мара Тасева ", кръстовище на VAR1087-/I-9/ кв. " Аспарухово " - кв. " Галата " по проекта на 29 м.р.,  регион " Аспарухово ", гр.Варна "   по проекта на 29 м. р., регион " Аспарухово " - церемонията ще се състои на 28.08.2018 година от 15:00 ч. в кв. " Аспарухово “ на кръстовището на ул. “Първи май “ с ул. " Георги Стаматов “ (срещу входа за спортните площадки в парка).

Обектът е с дължина  1300 м. и за ремонтът му са изразходвани средства в размер на 4 597 914лв. с Данък добавена стойност, включващо СМР, строителен и авторски контрол. Подменена е подземната инфраструктура; изработен е главен ремонт на пътната настилка посредством полагане на нов износващ пласт на асфалтовата настилка; построени са нови бордюри и тротоари, основана е налична градска среда за хората с увреждания, изпълнена е отвесна пътна сигнализация с пътни знаци и пътна маркировка. Изградени са джобове за спирките на градския превоз, а по северното платно са направени ленти за надлъжно паркиране.

 Събитията се организират в границите на план №BG16RFOP001-1.002-0003 " Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ финансиран по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № от ИСУН - BG16RFOP001-1.002-0003-C01, № РД-02-37-29/19.01.2017 година

Проект " Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ цели надграждане на ограниченията във връзка с интегрираността на градския превоз на Варна, с цел да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко ползване на сила, както и да се подобрят опциите за различни форми на напредване в градски условия. 

Проектът се финансира в границите на Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР